Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019 09:32

Το χαλάζι έσπασε... καρπούζια στη Μεσσηνία! (φωτογραφίες)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το χαλάζι έσπασε καρπούζια, πεπόνια, τομάτες, έριξε τον ελαιόκαρπο... Κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς χάθηκαν για τους αγρότες, οι καλλιέργειες των οποίων επλήγησαν από το χαλάζι του Σαββάτου στον κάμπο της Μεσσήνης και σε όμορες περιοχές της Καλαμάτας. Το χαλάζι, που είχε το μέγεθος καρυδιού σε πολλές περιπτώσεις, τσάκισε όποια καλλιέργεια βρέθηκε στο πέρασμά του, προκαλώντας ολική καταστροφή ή ιδιαίτερα εκτεταμένη ζημιά, ανάλογα την περιοχή και τα φυτά.

Μεγάλη ζημιά έπαθαν τα κηπευτικά, αλλά και οι ελιές. Αν και ακόμα η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας δεν έχει ακόμα σαφή εικόνα της περιοχής και του μεγέθους της ζημιάς, επιβάλλεται να υπάρξει από τους φδήμους η κινητικότητα που απαιτείται για την αναγγελία της ζημιάς, προκειμένου να επιληφθεί ο ΕΛΓΑ και να γίνει άμεσα αυτοψία, προκειμένου να είναι η εκτίμηση όσο πιο κοντά στην πραγματική ζημιά.

Από τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, καλλιέργειες επλήγησαν σε Μεσσήνη, Πιπερίτσα, Άρι, Ασπροπουλιά και γύρω περιοχές.

Να σημειωθεί πως ζημιά έχει γίνει και στα προϊόντα, στον καρπό αλλά και στο φυτικό κεφάλαιο. Το χαλάζι δεν άφησε τίποτα όρθιο στο πέρασμά του και οι αγρότες που επλήγησαν περιμένουν τώρα να αποζημιωθούν, αφού έχασαν το εισόδημά τους, πάνω στην παραγωγή, για την οποία πάλευαν μια ολόκληρη χρονιά.

Κέλλυ Δημητρούλια

Διαβάστε το άρθρο στο 10ο τεύχος "Εύφορη Γη"

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περισσότερο διαβασμένα