Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 18:02

Υπεγράφη η συμφωνία για την ευφυή γεωργία

Στο Υπουργείο ΨΗΠΤΕ, παραβρέθηκε σήμερα η Υφυπουργός ΑΑΤ κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, μετά από πρόσκληση του Υπουργού  Νίκου Παππά, για την υπογραφή του μνημονίου  συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής   και   του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης για την αξιοποίηση των δημόσιων μετρητικών υποδομών παρατήρησης  Γης που δημιουργήθηκε από το Υπουργείο ΨΗΠΤΕ.

Το υπογραφόμενο μνημόνιο φιλοδοξεί να αποτελέσει τη βάση για την πληρέστερη κατάρτιση των φοιτητών και των αποφοίτων των Γεωτεχνικών σχολών  των  4 συνεργαζόμενων   Α.Ε.Ι., γεγονός που ενδιαφέρει άμεσα και το Υπουργείο μας, καθώς   ο  Πρωτογενής  τομέας,   έχει  άμεση  ανάγκη από επιστήμονες με όσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις και εφαρμοστική ικανότητα.

Μέσα σε ένα άκρως ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον στον  τομέα   της  πρωτογενούς παραγωγής,  η συνέργεια που θα αναπτυχθεί   με   την   υπογραφή   αυτού   του Μνημονίου,   μπορεί  να αποτελέσει τη βάση για ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας. Συγκεκριμένα, με την αξιοποίηση των ήδη υπαρχόντων ψηφιακών   υποδομών   της   χώρας,   οι   φοιτητές   των Γεωτεχνικών μας Σχολών, θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τα ψηφιακά δεδομένα που θα προκύψουν ώστε να επωφεληθεί ο αγροτικός κόσμος και η αγροτική παραγωγή.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα