Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2018 21:04

Στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων Sial στο Παρίσι το πρόγραμμα Aristoil

Στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε, από 21 έως 25 Οκτωβρίου 2018, η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων Sial, η οποία διεξάγεται κάθε δύο χρόνια. Το πρόγραμμα Aristoil συμμετείχε με δικό του ανεξάρτητο περίπτερο στην έκθεση στην οποία υπήρχαν δείγματα τυποποιημένου ελαιολάδου με ισχυρισμό υγείας σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό 432/2012 από παραγωγούς - μέλη του προγράμματος Aristoil απ’ όλες τις χώρες συμμετοχής (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος και Κροατία).

Την έκθεση εκπροσώπησαν, εκ μέρους της ομάδας έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Αθανάσιος Γκίκας, η γεωπόνος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνοτροφίας (Δ.Α.Ο.Κ) Μεσσηνίας Κυριακή Αρχοντάκη και η γεωπόνος και υπεύθυνη συντονισμού Φυσικού αντικειμένου του προγράμματος Κωνσταντίνα Μητροπούλου. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα εκπροσωπήθηκε εξίσου και από τους υπόλοιπους εταίρους, με τον κ. Νίκο Κρημνιανιώτη, Υπεύθυνο του προγράμματος καθώς και τον κ. Προκόπιο Μαγιάτη, αναπληρωτή καθηγητή της Φαρμακευτικής Σχολής να ολοκληρώνουν την ελληνική συμμετοχή. Στο περίπτερο του προγράμματος Aristoil παρευρέθηκαν και οι ίδιοι παραγωγοί – μέλη, στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα παρουσίασης του προϊόντος τους. Παράλληλα υπήρχε η δυνατότητα γευσιγνωσίας κάθε ετικέτας ελαιολάδου από το διερχόμενο κοινό.
Αξίζει να αναφερθεί ότι έπειτα από ενέργειες του κ. Γκίκα την δεύτερη ημέρα της έκθεσης, προσκλήθηκαν και παρέστησαν τόσο στο περίπτερο του Aristoil όσο και της περιφέρειας οι εμπορικές ακόλουθοι της Ελληνικής Πρεσβείας στη Γαλλία Ευφροσύνη Μητά και Μόνικα Παπαδοπούλου. Αφιέρωσαν αρκετό χρόνο στο περίπτερο, ενημερώθηκαν διεξοδικά για το πρόγραμμα Aristoil, όσο και για τη γενικότερη πορεία του ελληνικού ελαιολάδου στις ξένες αγορές. Συμφώνησαν μάλιστα στην πρόταση για την διοργάνωση από πλευράς τους event στην έδρα της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι, το οποίο θα γίνει με συμμετοχή του προγράμματος Aristoil. Κλείνοντας να σημειωθεί ότι μετά το πέρας της έκθεσης κάποια εκ των ελληνικών δειγμάτων στάλθηκαν στην ελληνική Πρεσβεία της Γαλλίας και το μεγαλύτερο μέρος αυτών μεταφέρθηκαν στο Γαλλικό Ερυθρό Σταυρό.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα