Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018 18:12

Αγροτική πολιτική: Κοινό μέτωπο Ελλάδας-Κύπρου σε ευρωπαϊκά

Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, καθώς και διμερή θέματα γεωργίας και εμπορίας αγροτικών προϊόντων τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων σήμερα και χθες κατά την επίσκεψη στην Κύπρο του υπουργού  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρου Αραχωβίτη, ο οποίος συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπο Κασίμη.


Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Αραχωβίτης είπε στους δημοσιογράφους: «Με την Κύπρο έχουμε πολλά κοινά σαν μοντέλα γεωργίας. Αυτό τόσο από πλευράς προβλημάτων όσο και από πλευράς ευκαιριών. Αντιμετωπίζουμε και περνάμε τα μηνύματά μας και τις θέσεις μας σε επίπεδο Ε.Ε. από κοινού. Αυτό το μέτωπο είναι αρραγές και επιχειρούμε με συνεργασίες να το διευρύνουμε και σε άλλες χώρες. Ζητάμε, λοιπόν, να μη μειωθεί ο προϋπολογισμός της ΚΑΠ, ζητάμε να διατηρήσουμε το επίπεδο των επιδοτήσεων στις χώρες μας, χωρίς να επηρεαστεί από την εξωτερική σύγκλιση, γιατί το μοντέλο των χωρών μας είναι τελείως διαφορετικό από το μοντέλο των κεντροευρωπαϊκών χωρών.
Επίσης, έχουμε ζητήματα διμερούς εμπορίου, όπου υπάρχει άψογη συνεργασία όσον αφορά στα προϊόντα μας, τα ελληνικά και τα κυπριακά, με πρώτο το χαλούμι, τη φέτα, την εκλεκτή κυπριακή πατάτα και τα κρασιά. Τα όποια προβλήματα υπάρχουν αντιμετωπίζονται, με άριστη συνεργασία».
Ο κ. Καδήςφιλοξενεί την ελληνική αποστολή και σήμερα πραγματοποιώντας κοινές επισκέψεις σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις και βιοτεχνίες της Κύπρου.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα