Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018 12:51

ΣΕΒ: Αύξηση ελληνικών εξαγωγών προς την Αυστραλία

Οι δυνατότητες αύξησης των ελληνικών εξαγωγών προς την Αυστραλία με αξιοποίηση και του πλεονεκτήματος που προκύπτει από την ύπαρξη σημαντικής ελληνικής κοινότητας στη χώρα παρουσιάστηκαν σε ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στο πλαίσιο των  Δράσεων Εξωστρέφειας  «ExportReady» του ΣΕΒ, σε  συνεργασία με την Πρεσβεία της Αυστραλίας.


Τις εργασίες της εκδήλωσης άνοιξαν ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Κωνσταντίνος Μπίτσιος και η Πρέσβης της Αυστραλίας στην Αθήνα, Kate Logan, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων ότι μέσω του δικτύου συμφωνιών ελεύθερου εμπορίου που έχει συνάψει η Αυστραλία στην περιοχή της Ασίας, οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να αποκτήσουν άμεση πρόσβαση στην αγορά της Κίνας αλλά και ευρύτερα.
Στην εκδήλωση τονίστηκε οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Αυστραλία αποτελούν πάνω από το 1/3 του ΑΕΠ, ενώ η χώρα χαρακτηρίζεται από ένα ιδιαίτερα ελκυστικό επιχειρηματικό περιβάλλον και κατατάσσεται 14η μεταξύ 190 χωρών στο Δείκτη Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας.  
Οι ελληνικές εξαγωγές στην Αυστραλία άγγιξαν τα 151 Εκ. Ευρώ το 2017,  ενώ οι  προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη είναι εξαιρετικές, αφού οι Αυστραλοί καταναλωτές έχουν υψηλό μέσο εισόδημα και αναζητούν ποιοτικά προϊόντα.  Επιπλέον, κρίνεται ως πολύ θετική η ύπαρξη σημαντικής ελληνικής κοινότητας που διευκολύνει τις επιχειρηματικές επαφές αλλά και την κατανάλωση ελληνικών προϊόντων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναδείχθηκαν ειδικότερα οι ευκαιρίες που προσφέρονται για μελλοντικές εξαγωγές, όπως στα φάρμακα, στα τρόφιμα, στα βιομηχανικά προϊόντα και στα δομικά υλικά.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα