Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018 09:42

"Ταφόπλακα" για την καλλιέργεια της σταφίδας η τιμή της Ένωσης, σύμφωνα με τον Α.Σ. Χανδρινού

"Ταφόπλακα" χαρακτηρίζει ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού την τιμή που έχει ορίσει για την κορινθιακή σταφίδα ο Αγροτικός Συνεταιρισμός "Ενωση Μεσσηνίας".
Όπως έγινε πρόσφατα γνωστό σε συνέντευξη Τύπου στελεχών της πρώην ΕΑΣ, η τιμή για τον παραγωγόαποφασίστηκε να είναι 1,20 ευρώ το κιλό, και το 1 ευρώ θα πληρώνεται εντός εβδομάδας στον παραγωγό, ενώ η εκκαθάριση θα γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου.
Στην ανακοίνωσή του ο Α.Σ. Χανδρινού αναφέρει: "Η χαμηλή τιμή για την σταφίδα που εξέδωσε η  ΕΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ σε συνδυασμό με την μειωμένη παραγωγή από τις ζημιέςδίνουν τη χαριστική βολή σε  μια από τις πιο παραδοσιακές και δυναμικές καλλιέργειες του τόπου μας.
Μας αφήνουν  έρμαιο στους εμπόρους και τις πολυεθνικές και γίνονται συνένοχοι  στην  εγκατάλειψη και εξαφάνιση των σταφιδοπαραγωγών.
Ζητάμε την δημιουργία παραγωγικών συνεταιρισμών που θα υπερασπίζονται τα συμφέροντα των αγροτών και όχι συνεταιρισμούς μόνο στο όνομα.
Ζητάμε κατώτατες εγγυημένες τιμές για όλα τα προϊόντα μαςπου θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας".

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα