Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018 10:17

Επανεκκίνηση του “Νηλέα” με νέους στο τιμόνι

Oι ομάδες παραγωγών ήταν το κύριο αντικείμενο εκδήλβσης του “Νηλέα”, την Πέμπτη 9 Αυγούστου στη Χώρα. Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις ομάδες παραγωγών και τα προβλήματα, καθώς και οι προοπτικές που υπάρχουν . Η σημαντική συμμετοχή νέων ήταν ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον της γεωργίας και των ομάδων παραγωγών.

Βασικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Κυπαρισσίας Αντώνης Παρασκευόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς σε όλο το πλαίσιο που αφορά τις ομάδες παραγωγών. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο χαμηλό επίπεδο οργάνωσης της παραγωγής στη χώρα μας, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στο έλλειμμα συνεργατισμού. Τα παραπάνω μειώνουν την ανταγωνιστικότητα της γεωργίας μας και την καθιστούν ευάλωτη στη νέα πραγματικότητα που φέρνει η κλιματική αλλαγή. Αναφέρθηκε επίσης στα χρηματοδοτικά προγράμματα που μπορούν να ενταχθούν οι ομάδες παραγωγών καθώς και στον Γιώργο Μιχαλόπουλο το σύμβουλο του “Νηλέα” που απεβίωσε πριν έξι μήνες, στη μνήμη του οποίου ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση για την προσφορά του.

Στο καλωσόρισμα που έκανε στην έναρξη της εκδήλωσης ο πρόεδρος Γιώργος Κόκκινος, έκανε μια σύντομη αναδρομή στην πορεία του “Νηλέα” και στους ανθρώπους που βοήθησαν στη δημιουργία του. Στον Αντώνη Παρασκευόπουλο και στον Γιώργο Μιχαλόπουλο σε όλη την μετέπειτα πορεία του “Νηλέα”. Όσον αφορά το Γιώργο Μιχαλόπουλο αναφέρθηκε στο όραμα που είχε για την Ελληνική γεωργία το οποίο εφαρμόστηκε στο “Νηλέα”.

Στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι η διοίκηση του “Νηλέα” ομόφωνα αποφάσισε να παραδώσει το “Νηλέα” στη νέα γενιά παραμένοντας σ΄αυτόν και υποστηρίζοντας τους νέους με τις γνώσεις και την εμπειρία που έχει αποκτηθεί όλα αυτά τα χρόνια. Κάλεσε τους νέους αγρότες αλλά και νέους κάθε ηλικίας να ανταποκριθούν στις ενημερώσεις και στις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν, ώσπου να γίνει η επανεκκίνηση του “Νηλέα” με νέους ανθρώπους. Τόνισε ότι μόνο με τη συνεργασία μπορεί να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της γεωργίας μας, η θέση του καθενός και η γεωργική οικονομία του τόπου μας.

Παρών στην εκδήλωση ως ακροατής ήταν ο υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος σε παρέμβασή του αναφέρθηκε στο συνεργατισμό και στις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί από την πολιτική ηγεσία για άνοιγμα νέων αγορών για τα αγροτικά μας προιόντα.

Στον χαιρετισμό που έκανε στην εκδήλωση ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Πετρόπουλος αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία του ελαιολάδου στην ανθρώπινη υγεία.

Τέλος σημαντικές παρεμβάσεις έγιναν από τους γευσιγνώστες ελαιολάδου Παναγιώτη Δημητρακόπουλο αντιπρόεδρο του “Νηλέα”, Κώστα Τσορώνη και Γιώργο Κουτέλα.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα