Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024 11:00

Ανοιχτή Ακαδημία Ελαιοκομίας: Νέα Δράση για την Ενίσχυση της Ελαιοκομίας στη Βόρεια Κυνουρία

Ανοιχτή Ακαδημία Ελαιοκομίας: Νέα Δράση για την Ενίσχυση της Ελαιοκομίας στη Βόρεια Κυνουρία

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά ανακοινώνει την έναρξη της «Ανοιχτής Ακαδημίας Ελαιοκομίας», σε συνεργασία με τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και το Επιμελητήριο Αρκαδίας, με στόχο την υποστήριξη και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της περιοχής.

Υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Η παραγωγή ελαιολάδου στη Βόρεια Κυνουρία αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές αγροτικές δραστηριότητες, με την παραγωγή να ξεπερνά τους 3.000 τόνους ετησίως. Παρά την επιτυχία αυτή, η Ελλάδα έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εκπαιδευμένων αγροτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη για βελτίωση των συστημάτων μεταφοράς τεχνογνωσίας.
Στόχος του Προγράμματος:
Η «Ανοιχτή Ακαδημία Ελαιοκομίας» στοχεύει στην ενίσχυση του κλάδου της ελαιοκομίας στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, μέσω της μεταφοράς τεχνογνωσίας. Ολοκληρωμένα και ταχύρρυθμα σεμινάρια κατάρτισης θα παρέχουν στους συμμετέχοντες βασικές γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες σε όλες τις φάσεις της καλλιέργειας, παραγωγής και εμπορίας ελαιολάδου.
Τα σεμινάρια θα καλύψουν τις εξής ενότητες:
• Προετοιμασία και εγκατάσταση ελαιώνα
• Φυσιολογία της ελιάς
• Καλλιεργητικοί χειρισμοί
• Φυτοπροστασία & Κλιματική Αλλαγή
• Ποιότητα
• Μεταποίηση και εμπορία
Οι εισηγητές των σεμιναρίων περιλαμβάνουν ειδικούς επιστήμονες του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, εξωτερικούς συνεργάτες, στελέχη της αγοράς, ακαδημαϊκούς και πανεπιστημιακούς καθηγητές.
Σε ποιους απευθύνεται:
Η δράση απευθύνεται σε ελαιοκαλλιεργητές του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, είτε κατ’ επάγγελμα είτε συμπληρωματικά. Επιπλέον, επαγγελματίες από όλη την αλυσίδα αξίας του ελαιολάδου και της ελιάς, όπως ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων, μεταποιητές και έμποροι, μπορούν να συμμετάσχουν.
Ιδιαίτερη προτεραιότητα θα δοθεί σε νέους επαγγελματίες παραγωγούς κάτω των 45 ετών, ακολουθούμενοι από άλλους επαγγελματίες παραγωγούς ανεξαρτήτως ηλικίας, βάσει αξιολόγησης των αιτήσεων.
Περιοχή Δράσης:
Δήμος Βόρειας Κυνουρίας.
Διάρκεια Δράσης:
Η δράση θα ξεκινήσει στις 28 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί αρχές Οκτωβρίου, με συνολική διάρκεια 52 εκπαιδευτικών ωρών που θα καλύψουν έξι (6) διήμερα.
Αιτήσεις Συμμετοχής:
Συμπληρώστε τη φόρμα ΕΔΩ, καθώς οι θέσεις θα είναι περιορισμένες.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022