Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2023 18:55

Σε πολύ καλό δρόμο η Μεσσηνία για τη μείωση υδρογονανθράκων στην ελαιοκομία (Βίντεο - Φωτογραφίες)

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται η Μεσσηνία αναφορικά με τη μείωση των υδρογονανθράκων στην ελαιοκομία καθώς εδώ και αρκετά χρόνια έχει ξεκινήσει η ενημέρωση αλλά και η λήψη μέτρων σε όλα τα στάδια της καλλιέργειας της ελιάς και της παραγωγής ελαιολάδου. Αυτό προκύπτει από τα όσα αναφέρθηκαν στην κρίσιμη αυτή την περίοδο εκδήλωση που διοργάνωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και περιφέρειας, την Τρίτη 7 Νοεμβρίου, στο Χανδρινού Μεσσηνίας, με ομιλητή τον χημικό, πρόεδρο του Σχολείου Ελιάς και Ελαιολάδου Νίκο Κουτσούκο. 

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούκο, η συζήτηση για τους υδρογονάνθρακες δεν είναι καινούρια αλλά συμβαίνει εδώ και 7 χρόνια με τα μέλη του Σχολείου να έχουν υιοθετήσει τις σωστές πρακτικές. Η σημασία της όλης αυτήςε δράσης σχετικά με τη μείωση των υδρογονανθράκων αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο σήμερα, καθώς τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής αγοράς έρχονται πιο κοντά με τα πρότυπα της Γερμανικής, η οποία απαιτεί την ελαχιστοποίηση των υδρογονανθράκων. Αναφέροντας μάλιστα ο ίδιος παραδείγματα άλλων τροφίμων, επεσήμανε μετακύ άλλων ότι πρέπει οι ελαιοπαραγωγοί να παράγουν από εδώ και πέρα «καθαρά προϊόντα».

Δείτε το βίντεο:

Η εκδήλωση με θέμα: «Καλλιεργητικές τεχνικές για την παραγωγή ποιοτικού ελαιολάδου», πραγματοποιήθηκε με την στήριξη του Συλλόγου Γεωπόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Μεσσηνίας.

 

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

 

 

 

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα