Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 14:53

ARTOLIO: Με μεγάλη επιτυχία το δεύτερο meeting στη Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το τετραήμερο δεύτερο meeting του Ερευνητικού προγράμματος ARTOLIO, στο Perrotis College στην Θεσσαλονίκη.

Στο meeting συζητήθηκαν τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα σε επίπεδο παραγωγής αλλά και ποιότητας ελαιολάδου αλλά και ο τρόπος εύρεσης αγορών για το ελαιόλαδο. Οι εταίροι του προγράμματος από Ελλάδα, Ισπανία, Κύπρο, Ισραήλ και Παλαιστίνη είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σημαντικές εισηγήσεις από το επιστημονικό προσωπικό του προγράμματος, να κάνουν απολογισμό της μέχρι τώρα δράσης και να συζητήσουν τα επόμενα βήματα. Εκτός των συζητήσεων στο meeting περιλαμβάνονταν και επισκέψεις σε αγρότες συμμετέχοντες στο πρόγραμμα αλλά και στο ελαιοτριβείο της Argiston στο Οφρύνιο Καβάλας, που συμμετέχει στο πρόγραμμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα αποτελέσματα αξιολόγησης των δειγμάτων ελαιολάδου της πρώτης και της δεύτερης χρονιάς, τα ελαιόλαδα της Μεσσηνίας ήταν μεταξύ των πρώτων ποιοτικά σε χημικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι παρουσιάστηκε και η πλατφόρμα διαδικτυακής πώλησης ελαιολάδου για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.
Με αφορμή την συνάντηση, η ομάδα του ΕΛΓΟ, φρόντισε να προετοιμάσει ένα όμορφο δώρο στους εκλεκτούς επισκέπτες μας από το εξωτερικό. Κάθε συμμετέχοντας έλαβε ένα πακέτο με ξεχωριστά τοπικά προϊόντα με σκοπό την ανάδειξη και την προώθησή τους.

Ευχαριστούμε θερμά τις παρακάτω επιχειρήσεις για την άμεση ανταπόκρισή τους:

ΣΥΚΙΚΗ αγροτικός συνεταιρισμός σύκων και ξηρών καρπών
Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας
Παπαδημητρίου Χ.Κ. ΑΒΕΤ
Ποτοποιεία Κωστέα
LIA' Premium Extra Virgin Olive Oil
Olive Ergo Anagnostopoulos

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τις δράσεις του παραγωγοί και ελαιοτριβείς του Νομού Μεσσηνίας μπορούν να απευθύνονται στον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και στα τηλέφωνα 2721091984 / 2721029812 εργάσιμες μέρες και ώρες, αναζητώντας τον υπεύθυνο του προγράμματος κο Παναγιώτη Κάτσαρη ή στο 2721095799 αναζητώντας τον κο Ηλία Καλφακάκο υπεύθυνο marketing και προώθησης του ελαιολάδου.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα