Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2022 13:00

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: Η Trophy-Τροφή 2022 επιστρέφει φέτος με 3 άξονες δράσεων

Η πρωτοβουλία Trophy-Τροφή, που υλοποιείται από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), φέτος επιστρέφει πιο δυναμικά από ποτέ, με το Trophy-Τροφή Challenge που διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά και δύο νέες καινοτόμες δράσεις, τα Trophy Meetups και το πρόγραμμα ανοικτής καινοτομίας Trophy-Τροφή Open Innovation by Trata. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να υποστηρίξει το ελληνικό αγροδιατροφικό οικοσύστημα, τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου και τη νεανική επιχειρηματικότητα.

Trophy-Τροφή Challenge

Για τέταρτη χρονιά ο μεγαλύτερος διαγωνισμός καινοτομίας και επιχειρηματικός επιταχυντής για ελληνικές επιχειρηματικές ιδέες και startups θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους συμμετέχοντες, συνδέοντάς τους με σημαντικούς φορείς του ελληνικού και διεθνούς οικοσυστήματος καινοτομίας, όπως το φημισμένο αμερικάνικο πανεπιστήμιο Rutgers και παρέχοντας εξατομικευμένη υποστήριξη ανάλογα με τις ανάγκες τους και σημαντικά χρηματικά έπαθλα.

Ο διαγωνισμός Trophy-Τροφή Challenge από το 2019 μέχρι σήμερα έχει υποστηρίξει περισσότερα από 90 startups, ενώ παράλληλα οι 16 νικήτριες ομάδες των προηγούμενων κύκλων έχουν λάβει χρηματικά έπαθλα αξίας €95.000.

Trophy-Τροφή Meetups

Το Trophy-Τροφή, μέσω των Trophy-Tροφή Meetups παρουσιάζει τις ευκαιρίες, τις τάσεις και τα καλά παραδείγματα του χώρου, με τη συνεργασία πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων και άλλων δομών.

Τα Trophy-Tροφή Meetups λειτουργούν ως μία πλατφόρμα σύνδεσης και ενημέρωσης όλων όσων ενδιαφέρονται για την καινοτομία και την τεχνολογία στον τομέα της αγροδιατροφής. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή άτομα με συμπληρωματικές δεξιότητες και ενδιαφέροντα, στοχεύοντας με αυτόν τον τρόπο στη δημιουργία ενός ενεργού τοπικού και εθνικού οικοσυστήματος.

Trophy-Τροφή Open Innovation by Trata

Το Trophy-Tρoφή Open Innovation, by Trata επικεντρώνεται στην αναζήτηση λύσεων που αφορούν τις εναλλακτικές πρωτεϊνούχες θαλάσσιες τροφές, καθώς και οποιαδήποτε πρόταση θα μπορούσε να λειτουργήσει συμπληρωματικά. Η εταιρεία Trata και τα στελέχη της θα έχουν άμεση εμπλοκή στο πρόγραμμα, το οποίο θα υποστηρίξει την ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Μέσω του Trophy-Τροφή Open Innovation δίνεται η δυνατότητα σε νεοφυείς επιχειρήσεις και ομάδες φοιτητών και ερευνητών να παρουσιάσουν νέες ιδέες ή ερευνητικά ευρήματα, να αναπτύξουν καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα, καθώς και να σχεδιάσουν εφαρμογές και ψηφιακές επιχειρηματικές δραστηριότητες.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα