Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022 20:44

Με ενδιαφέρον η ενημέρωση για τα υποτροπικά φυτά στην περιοχή της Πελοποννήσου

Η πληροφόρηση για το έργο που έχει αναλάβει ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την εγκατάσταση και παραγωγή υποτροπικών φυτών στα παράλια της Πελοποννήσου με διάρκεια 5 ετών, ήταν το αντικείμενο της εσπερίδας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022, στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, στην Καλαμάτα.

Έγινε ενημέρωση με την καλλιέργεια υποτροπικών φυτών όπως το αβοκάντο, το μάνγκο, η μακαντάμια, η αννόνα τσεριμόγια και το λίτσι. Την ημερίδα άνοιξε ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Παναγιώτης Χατζηνικολάου. Ακολούθησαν χαιρετισμοί ενώ η ερευνήτρια δενδροκομίας Δρ Τζατζάνη και ο ερευνητής Δρ Ψαράς, αναφέρθηκαν στα 5 παραπάνω υποτροπικά φυτά και συγκεκριμένα στο δύσκολο και σταδιακό έργο της εγκατάστασης και παραγωγής τους, στις προϋποθέσεις και τα αποτελέσματα της ανάπτυξης τους καθώς και στις ανάγκες τους, όπως είναι οι εδαφικές, οι αρδευτικές και οι διατροφικές.

Σ.Κ.

Θα ακολουθήσει αναλυτικό ρεπορτάζ 

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα