Πέμπτη, 12 Μαϊος 2022 20:25

Στο ΦΕΚ η απόφαση για τη δημιουργία του πρώτου μελισσοκομικού πάρκου στην Ελλάδα

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε η απόφαση για τη δημιουργία του πρώτου μελισσοκομικού πάρκου της χώρας στην περιοχή Κοτρωνιά του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς στην Π.Ε. Έβρου, την οποία υπέγραψε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου.

   Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ με την ίδρυση του Πάρκου, η μελισσοκομία που αποτελεί σημαντικό κλάδο της τοπικής αγροτικής οικονομίας, αποκτά νέες προοπτικές, ενισχύοντας το εισόδημα των παραγωγών, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, αυξάνοντας, παράλληλα, την επισκεψιμότητα στην περιοχή.

   Ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Δερμεντζόπουλος και ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους προς τον κ. Κεδίκογλου, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους.

   Τέθηκε επίσης και το ζήτημα της ίδρυσης και λειτουργίας πάρκου μορεόδεντρων (μουριές), που παρέχουν τη μοναδική τροφή που καταναλώνει ο μεταξοσκώληκας.

   Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, μεταξύ των πλευρών ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την ανάπτυξη της σηροτροφίας στην Περιφέρεια Έβρου και την υλοποίηση έργων που τονώνουν την αγροτική οικονομία της ακριτικής περιοχής, με τον κ. Καλακίκο, με την ιδιότητα του προέδρου της «Δημοσυνεταιριστικής Έβρος ΑΕ», να ενημερώνει τον υφυπουργό για το Πρόγραμμα Αλιείας.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα