Παρασκευή, 06 Μαϊος 2022 19:27

Μεσσηνία: "Χοντροκατσαρή: Πάντα στο κόκκινο" - Οι προοπτικές και τα οφέλη της καλλιέργειας, σε ημερίδα του ΚΑΕΜ

Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας (ΚΑΕΜ) ανακοινώνει τη διεξαγωγή της ημερίδας "Χοντροκατσαρή: Πάντα στο Κόκκινο", η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, από τις 18:00-20:00, στον πολυχώρο επιχειρηματικότητας & πολιτισμού "House by Phaos".

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν οι προοπτικές και τα οφέλη από την καλλιέργεια της χοντροκατσαρής τομάτας και τα προϊόντα της στο Νομό Μεσσηνίας.

Η ημερίδα απευθύνεται σε παραγωγούς και μεταποιητές τομάτας αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται για τη γαστρονομική παράδοση της Μεσσηνίας και στοχεύει στη διάδοση της καλλιέργειας και της κατανάλωσης της χοντροκατσαρής.

Η ημερίδα θα αναμεταδοθεί διαδικτυακά από την "Εύφορη Γη"

Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως ακολούθως:

18.00-18.10

Χαιρετισμός

18.10-18.30

Βιοδιεγέρτες στην καλλιέργεια της χοντροκατσαρής: Εφαρμογή στη Μεσσηνία

Γιώργος Παυλίδης, Διευθυντής Πωλήσεων, "ΕΒΥΠ"

18.30-18.50

Η χοντροκατσαρή στην πράξη

Γιώργος Κόκκινος, Παραγωγός, Πρόεδρος Ομάδας Παραγωγών "Νηλέας"

19.00-19.20

Οικοτεχνία σάλτσας & προϊόντων τομάτας

Μαρία Δουβογιάννη, Ιδιοκτήτρια της οικοτεχνίας "Μεσσηνιακή Παράδοση"

19.20-19.40

Γαστρονομία χοντροκατσαρής τομάτας και σύνδεσή της με την τοπική πολιτιστική κληρονομιά

Κέλλυ Δημητρούλια, Δημοσιογράφος

19.40-19.55

Γευστική δοκιμή προϊόντων τομάτας

Μαρία Δουβογιάννη, Ιδιοκτήτρια της οικοτεχνίας "Μεσσηνιακή Παράδοση"

19.55-20.00

Αποφώνηση

Χορηγός επικοινωνίας της ημερίδας ο όμιλος ΜΜΕ "Εύφορη Γη".

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο του ΚΑΕΜ στην Καλαμάτα τηλεφωνικά στο 27210 25700, μέσω e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.kaem.gr/seminars/.

Βιογραφικά Ομιλητών

O Γιώργος Παυλίδης, είναι Διευθυντής Πωλήσεων της ΕΒΥΠ. Είναι έμπειρος Διευθυντής Πωλήσεων με αποδεδειγμένο ιστορικό εργασίας στη βιομηχανία χημικών. Ειδικός στη Διαπραγμάτευση, τον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό, την Εξυπηρέτηση Πελατών, τον Στρατηγικό Σχεδιασμό και τη Στρατηγική Μάρκετινγκ. Ισχυρός επαγγελματίας πωλήσεων με MSc με επίκεντρο τη γεωπονία και την επιστήμη των καλλιεργειών από τη Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Σχολή Γεωπονίας, ΑΠΘ.

Ο Γιώργος Κόκκινος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1966. Επαγγελματικά ασχολείται με τη γεωργία από το 1995, επικεντρωνόμενος στην καλλιέργειας της ελιάς, της αμπέλου και εσχάτως της χοντροκατσαρής τομάτας. Το 1998 πρωτοστάτησε στην επαναδραστηριοποίηση του "Αγροτικού Συλλόγου Χώρας". Το 2002 ίδρυσε την "Ομάδα Παραγωγών Νηλέας", της οποίας προεδρεύει έκτοτε. Διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία στην εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης περιβάλλοντος και ποιότητας (ISO 14001, AGRO, EMAS).

Η Μαρία Δουβόγιαννη είναι ιδιοκτήτρια της οικοτεχνίας "Μεσσηνιακή Παράδοση", η οποία παρασκευάζει γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, pâté και marinata, chutney, συμπυκνωμένους χυμούς, και γλυκά και μαρμελάδες με stevia. Στις διακρίσεις της "Μεσσηνιακής Παράδοσης" συγκαταλέγονται τρία χρυσά βραβεία, ένα χάλκινο και μια θέση στα top-20 προϊόντα στον διαγωνισμό Taste Olymp Awards 17.

Η Κέλλυ Δημητρούλια ίδρυσε τον όμιλο ΜΜΕ "Εύφορη Γη" στον οποίο εντάσσονται τα περιοδικά "Εύφορη Γη" και "Go On", η ιστοσελίδα eforigi.com.gr και το κανάλι "Έυφορη Γη" στο YouTube", στο οποίο μεταξύ άλλων παρουσιάζει την ομώνυμη εκπομπή. Η "Εύφορη Γη" έχει διακριθεί στις κατηγορίες Advertising / Multiplatform και Communication & Marketing στα Regional Media Awards 2018. Παράλληλα, η Κέλλυ Δημητρούλια δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής.

ΚΑΕΜ Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας

Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας δημιουργήθηκε το 2016, από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή - Κολέγιο Περρωτής. Σκοπός του Κέντρου είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό τομέα της Μεσσηνίας. Οι υπηρεσίες που προσφέρει στην τοπική κοινωνία το ΚΑΕΜ στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα εφαρμογής παραγωγικών διαδικασιών και υπηρεσιών, καθώς και στην αθροιστική εμπειρία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στον τομέα της Βιωματικής Εκπαίδευσης Ενήλικων. Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας προσφέρει επίσης συμβουλευτική ίδρυσης νέας και ανάπτυξη υπάρχουσας επιχείρησης.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2022

Περισσότερο διαβασμένα