Τρίτη, 05 Απριλίου 2022 16:21

ΕΘΕΑΣ: Εκλέχθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της νεοσύστατης Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών

ΕΘΕΑΣ: Εκλέχθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της νεοσύστατης  Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών
etheas.gr

Με πρόεδρο τον Παύλο Σατολιά από τον Αγροτικό Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων συγκροτήθηκε σε Σώμα το Δ.Σ. της νεοσύστατης Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, μετά τις πρώτες εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 2 Απριλίου, έπειτα από Γενική Συνέλευση των μελών της, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Στη θέση του Α’ Αντιπροέδρου στο ΔΣ της ΕΘ.Ε.Α.Σ. τοποθετείται ο Ανδρέας Δημητρίου και του Β’ Αντιπροέδρου ο Χρήστος Γιαννακάκης. Τη θέση του Γραμματέα αναλαμβάνει ο Θωμάς Κουτσουπιάς, ενώ Ταμίας η Διαμάντω Κρητικού.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΘ.Ε.Α.Σ έχουν ως εξής:

Πρόεδρος: Παύλος Σατολιάς, Α’ Αντιπρόεδρος: Ανδρέας Δημητρίου, Β’ Αντιπρόεδρος: Χρήστος Γιαννακάκης, Γραμματέας: Θωμάς Κουτσουπιάς, Ταμίας: Διαμάντω Κρητικού, Μέλη Εκτελεστικής Επιτροπής: Νίκος Προκοβάκης και Θανάσης Σωτηρόπουλος

Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου: Σπυρίδων Αντωνόπουλος (Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας «ΡΕΑ»), Σάββας Αργυράκης (Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καβάλας), Γεώργιος Βαϊόπουλος (Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων και Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας), Σταύρος Γαβαλάς (Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Ένωση Ηρακλείου Α.Ε.), Γεώργιος Γκούφας (Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου ΑΕΣ Α.Ε.), Ιωάννης Γλεντζάκης (Αγροτική Συνεταιριστική Εταιρεία Αναπτύξεως Νομού Ρεθύμνης), Αθανάσιος Καραϊσκος (Αγροτικός Συνεταιρισμός Φαρσάλων «Ενιπέας»), Βασίλειος Κουκουρίκης (Β’ Αγροτικός Συνεταιρισμός Ορυζοπαραγωγών Χαλάστρας), Νικόλαος Κουτλιάμπας (ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού «VELVITA»), Νικόλαος Μηνάς (O.Π. Α.Σ. Καλυβιών Πέλλας), Παναγιώτης Παπαγεωργίου (ΣΥΚΙΚΗ), Δημήτριος Σπανός (πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του Α.Σ. Ζαγοράς Πηλίου αλλά και της Δημοτικής Κοινότητας Ζαγοράς), Χρήστος Τσιτσιρίγγος (Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου), Μιχαήλ Φαρμάκης (Α.Σ. Πέλλας)

 

Στο Εποπτικό Συμβούλιο εκλέχθηκαν οι Γεώργιος Γωνιωτάκης (Σταφιδική Ένωση Χανίων ΑΕΣ ΑΕ), Εμμανουήλ Κωνσταντιδέλλης – πλειοψηφών σύμβουλος – (Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Μεσοτόπου Λέσβου), Γιώργος Μηλιώνης (Συνεταιρισμός Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας), Κωνσταντίνος Τζαβάρας (ΕΔΑΣ Εύβοιας), Χρήστος Σουλιώτης (Αγροτικός Συνεταιρισμός Θεσσαλών Τοματοπαραγωγών «ΘΕΣΤΟ».

Ο νέος πρόεδρος της ΕΘ.Ε.ΑΣ Παύλος Σατολιάς δήλωσε τα εξής: «Η σημερινή ημέρα αποτελεί μία μεγάλη στιγμή για το Συνεταιριστικό Κίνημα της χώρας μας, γιατί σηματοδοτεί το τέλος μιας καθοδικής πορείας αποδιοργάνωσης και την έναρξη μιας νέας αρχής και μιας νέας πορείας ανασύνταξης και αναδιοργάνωσης. Η εμπειρία των λαθών που οδήγησαν στην κατάρρευση ενός μοναδικού οικονομικού οικοδομήματος του αγροτικού χώρου, η αναγκαιότητα να αντιμετωπίσουμε οργανωμένα, τις προκλήσεις και τα προβλήματα που διαρκώς διογκώνονται, οδήγησαν στην ιστορική απόφαση ίδρυσης της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών. Η συστράτευση όλων των Συνεταιριστικών Οργανώσεων που άντεξαν στην οικονομική θύελλα που σάρωσε την χώρα και που αποτελούν τον ισχυρότερο οικονομικό μηχανισμό που διαθέτει σήμερα ο αγροτικός κόσμος, αποτελεί το ισχυρότερο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση της αποφασιστικότητας και της βούλησης για ενότητα. Μιας ενότητας που έχει ανάγκη τόσο ο συνεταιριστικός χώρος όσο κυρίως οι Έλληνες αγρότες. Διανύουμε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, η οποία απαιτεί συσπείρωση όλων των δυνάμεων, για να μπορέσουμε να αντέξουμε και να κάνουμε τα επόμενα βήματα και επίσης απαιτεί να αντιληφθούμε τον τεράστιο ιστορικό ρόλο και την ευθύνη που μας ανατίθεται για να ηγηθούμε και να εκπροσωπήσουμε τον Έλληνα Αγρότη.

Πλέον δεν μπορεί κανείς, να αγνοεί το Ενιαίο Συνεταιριστικό όργανο, το οποίο επαναδιεκδικεί τη θέση του ως ισότιμος συνομιλητής και παράγοντας συνδιαμόρφωσης των αποφάσεων και των πολιτικών. Τα προβλήματα του χώρου και του πρωτογενή τομέα, είναι έντονα και οφείλουμε όλοι με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα να αναζητήσουμε λύσεις και μάλιστα τις σωστές λύσεις.

Η ΕΘ.Ε.Α.Σ έχει πάντα και προς όλους ανοιχτή την πόρτα και το κάλεσμα ενότητας είναι διαρκές και ειλικρινές. Σε αυτή την μάχη δεν περισσεύει κανείς. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνοδοιπόρους συνεταιριστές για την εμπιστοσύνη τους και να διαβεβαιώσω ότι όλες μας οι πρωτοβουλίες θα διέπονται από το πνεύμα και την ουσία των Διεθνών Συνεταιριστικών Αρχών. Η επόμενη ημέρα μόλις ξεκίνησε και αυτό που μας περιμένει είναι σκληρή δουλειά».

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα