Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 15:08

Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού: "για εμάς τους σταφιδοπαραγωγούς η κατάσταση παραμένει η ίδια τραγική"

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας αναφέρει πως παρά τους πανηγυρισμούς από την σύσκεψη της Αθήνας μεταξύ υπουργείου και εξαγωγέων για τους σταφιδοπαραγωγούς "η κατάσταση παραμένει η ίδια τραγική".

"Εδώ και 7 μήνες η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους σταφιδοπαραγωγούς. Τώρα που τελείωσαν οι πανηγυρισμοί από τη σύσκεψη της Αθηνάς μεταξύ του υπουργείου και τον εξαγωγέων, πανηγυρισμοί ότι τελικά δόθηκε λύση στο θέμα της σταφίδας και ότι στηρίζουν το εμβληματικό προϊόν του τόπου μας.   

Τους  ενημερώνουμε, ότι για εμάς τους σταφιδοπαραγωγούς η κατάσταση παραμένει η ιδία τραγική όπως και πριν. Σταφίδες μένουν και σαπίζουν στις αποθήκες. Οι παραγωγοί τις έχουν πουλήσει πολύ πιο κάτω από τι κόστος παράγωγης τους και σα να μην έφτανε αυτό, τώρα κινδυνεύουν να χάσουν και την συνδεδεμένη, γιατί μέχρι τις 27 Ιανουαρίου θα πρέπει να παραδώσουν την παράγωγη τους για να πάρουν την επιδότηση και εκβιάζονται έτσι από τους έμπορους για τιμή στα 50 λεπτά.   

Αρχίζουμε την καλλιέργεια με αύξηση του κόστους παράγωγης στο 100% λιπάσματα, φάρμακα, πετρέλαιο, ρεύμα, αλλά και το κόστος διαβίωσης να εκτινάσσεται στα ύψη.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να κάνει πλάτες στους μεγαλέμπορους και εξαγωγείς, αδιαφορώντας για το προϊόν και τους παραγωγούς.   

Καλούμε τους αγρότες να κλείσουν τα αυτιά τους στους  διαφόρους σωτήρες, αφού δεν υπάρχουν σωτήρες τόσους μήνες. Ο μονός που την πληρώνει είναι ο σταφιδοπαραγωγός. Ό,τι κερδίσαμε, το κερδίσαμε με αγώνες με τα τρακτέρ στους δρόμους  σε συντονισμό με τους αγρότες όλης της χώρας.

Ζητάμε

  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές παραγωγού που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να επιτρέπουν την επιβίωσή τους, τη συνέχιση της καλλιεργητικής δραστηριότητας,
  • Μέτρα για τη διάθεση της παραγωγής με τιμή που να αφήνει εισόδημα επιβίωσης,
  • Μείωση του κόστους παραγωγής, των έμμεσων φόρων, κατάργηση ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ για αγροτικά φάρμακα και εφόδια,
  • Καμία αύξηση στα τιμολόγια ρεύματος, μείωση της τιμής του κατά 50%, κατάργηση των χαρατσιών για τα αγροτικά τιμολόγια και τα λαϊκά νοικοκυριά."

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα