Πέμπτη, 31 Μαϊος 2018 13:56

Δεν απορροφούνται τα κονδύλια του ΠΑΑ - «Κάντε συνεργατικά σχήματα» επιμένει ο Αποστόλου

Στην ανάγκη συνεργατικών σχημάτων στη γεωργία στάθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου από το βήμα της εκδήλωσης για την παρουσίαση του δίτομου έργου για τα 100 χρόνια λειτουργίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου.


Απηύθυνε έκκληση σε όλους τους ανοργάνωτους αγρότες να αξιοποιήσουν τα διαθέσιμα κονδύλια που προβλέπονται από το αντίστοιχο μέτρο του ΠΑΑ και να προχωρήσουν στη συγκρότηση συνεργατικών σχημάτων. Επίσης απηύθυνε «ύστατη έκκληση» στους αιγοπροβατοτρόφους και τους τυροκόμους τονίζοντας την ανάγκη μιας διεπαγγελματικής: «Η υπεράσπιση του γάλακτος και της φέτας περνάει μέσα από τη συνεργασία τους. Δεν μπορεί να παρέμβει ο υπουργός στην τιμή, αυτήν την διαμορφώνει η αγορά, και στην αγορά οι κτηνοτρόφοι μπορούν να παρέμβουν ουσιαστικά μόνον όταν είναι οργανωμένοι.
Μία λοιπόν Διεπαγγελματική, όπως συμβαίνει στα υπόλοιπα αγροτικά προϊόντα…

Αναφερόμενος στο παράδειγμα της Ζαγοράς σημείωσε: «Με σύνεση και συλλογικότητα, μόχθο και σύγχρονο πνεύμα, καταφέρατε να διασώσετε να εμπλουτίσετε το φυσικό αγροτικό τοπίο, να διασφαλίσετε την οικολογική του συνοχή, να στηρίξετε το παρόν μέλλον του τόπου σας.
Αντιληφθήκατε με τον καλύτερο τρόπο τον πυρήνα των σύγχρονων αγροδιατροφικών αξιώσεων που λέει ότι η ποιότητα έχει μπει αποφασιστικά στο προσκήνιο των διατροφικών και οικονομικών αξιών. Οικοδομήσατε ένα συνεταιρισμό υπόδειγμα και καταστήσατε τα προϊόντα σας περιζήτητα ανά τον κόσμο».

Όπως είπε: «Θα είμαστε δίπλα σας και θα στηρίξουμε τις προσπάθειές σας για να πάμε όλοι μαζί μπροστά και να βγούμε από τα δύσκολα.
Θα βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή και συνεννόηση με τον Συνεταιρισμό σας, το Δήμο και τους Φορείς της περιοχής, προκειμένου να διευκολύνουμε κάθε επενδυτική και αναπτυξιακή προσπάθεια σας, προς όφελος των παραγωγών και της περιοχής σας
Έχετε καταθέσει πρόταση επενδυτικού σχεδίου ύψους 5 εκατ. € για επέκταση των ψυκτικών χώρων και αγορά νέου διαλογητηρίου τελευταίας τεχνολογίας. Η επένδυση θα δώσει προοπτική στην περιοχή για την επόμενη 30ετία και έχει όλες τις προϋποθέσεις να χρηματοδοτηθεί.
Έχετε επίσης καταθέσει πρόταση, με την οποία συμφωνούμε και θα βοηθήσουμε για την ίδρυση στην Ζαγορά Μουσείου Μήλου και Αχλαδιού.
Το Μουσείο θα μπορεί να λειτουργεί παράλληλα και ως χώρος όπου θα παραδίδονται σεμινάρια και ημερίδες αγροτικής επιχειρηματικότητας, συνεταιριστικής οργάνωσης και δραστηριότητας, τοπικής ανάπτυξης».

Για τη φέτα ανέφερε: «Ύστατη έκκληση στους αιγοπροβατοτρόφους και τους τυροκόμους μας: Η υπεράσπιση του γάλακτος και της φέτας περνάει μέσα από τη συνεργασία τους… Δεν μπορεί να παρέμβει ο Υπουργός στην τιμή… την διαμορφώνει η αγορά …και στην αγορά οι κτηνοτρόφοι μπορούν να παρέμβουν ουσιαστικά μόνον όταν είναι οργανωμένο …
Μία λοιπόν Διεπαγγελματική, όπως συμβαίνει στα υπόλοιπα αγροτικά προϊόντα… Θα περιμένω μέχρι να λήξει η θητεία μου»
Τέλος, απηύθυνε ακόμα μια φορά έκκληση σε όλους τους ανοργάνωτους αγρότες: «Δεν μπορεί τη στιγμή που, όχι μόνο υπάρχει μεγάλη ανάγκη για συνεργασία, αλλά και δεκάδες εκατ. ευρώ για τη στήριξή σας από συγκεκριμένο μέτρο του ΠΑΑ και μάλιστα με ευκολία στην υλοποίησή του, εσείς να μην προχωρείτε στην απορρόφησή του».

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα