Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021 20:29

Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι σταφιδοπαραγωγοί

"Δεν θα τους αφήσουμε να τελειώσουν την σταφίδα" επισημαίνεται σε ανακοίνωσή του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού και Περιφέρειας, μετά από σύσκεψη που έγινε στο Χανδρινού με την συμμετοχή αγροτών της περιοχής και εκπροσώπους αγροτικών συλλογών του νομού.

Όπως αναφέρεται: "Συζητήθηκε το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει με την τιμή τις σταφίδας. Η οργή και η αγανάκτηση των σταφιδοπαραγωγών, όπως εκφράστηκε στην σύσκεψη, είναι παρά πολλή μεγάλη και η αδιαφορία της κυβέρνησης δεν μας αφήνει άλλα περιθώρια. Η κατάσταση δεν πάει άλλο, πρέπει να αντιδράσουμε. Αποφασίσαμε τις επόμενες ημέρες να γίνουν συσκέψεις και ενημερώσεις στους συναδέλφους μας και σε άλλες περιοχές, να έρθουμε σε επαφή με αγροτικούς συλλόγους άλλον νομών που παραγάγουν σταφίδα και να διεκδικήσουμε από κοινού να παραμείνουμε στα χωράφια μας και να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε σταφίδα.
Δεν θα τους αφήσουμε να τελειώσουν την σταφίδα.
Ο μονός δρόμος για να κερδίσουμε κάτι είναι ο δρόμος του αγώνα διπλά στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα διπλά στους αγροτικούς συλλόγους.
Διεκδικούμε:
- Κατώτατες εγγυημένες τιμές παραγωγού για τη σταφίδα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να επιτρέπουν την επιβίωση των παραγωγών και συνέχιση της καλλιεργητικής δραστηριότητας.
- Μέτρα για τη διάθεση της παραγωγής με τιμή που να αφήνει εισόδημα επιβίωσης στους σταφιδοπαραγωγούς.
- Μείωση κόστους παραγωγής: Αφορολόγητο πετρέλαιο, 50% μείωση αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια, καθώς και μείωση των τιμών τους.
- Σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, καμιά σκέψη για περικοπή 30% στη νέα ΚΑΠ.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα