Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021 20:25

Συνεταιρισμός Ιωαννίνων: Επιστολή στο ΥπΑΑΤ για τα αγριογούρουνα

Για σοβαρές ζημιές που προκαλούν στις καλλιέργειες του Νομού τα αγριογούρουνα κάνει λόγο σε επιστολή του προς το ΥπΑΑΤ ο Γενικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Ένωση Αγροτών» και ζητεί την άμεση λήψη μέτρων:

«Όπως ίσως γνωρίζετε από διαμαρτυρίες άλλων φορέων και παραγωγών, το θέμα με τον πολλαπλασιασμό των αγριόχοιρων στο Νομό μας έχει λάβει απρόβλεπτες διαστάσεις, δεδομένου ότι ολόκληρα κοπάδια προκαλούν τεράστιες καταστροφές στις καλλιέργειες των παραγωγών, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση, βλέποντας ότι στο τέλος η σοδειά τους θα είναι μηδενική, σε μια περίοδο κατά την οποία δίνουν αγώνα επιβίωσης, καθώς το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευτεί.
Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο, σας παρακαλούμε άμεσα να ληφθούν όποια μέτρα απαιτούνται» σημειώνεται μεταξύ άλλων στην επιστολή, ενώ ζητείται αποζημίωση των παραγωγών για τις καταστροφές τις οποίες έχουν υποστεί.
Η επιστολή έχει κοινοποιηθεί επίσης στον ΕΛΓΑ, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και τους βουλευτές Ιωαννίνων.

Τώρα η Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας! Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα