Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021 09:32

Πρόγραμμα κατάρτισης «Τοπικά προϊόντα Δήμου Αγιάς: Από την παραγωγή στο ράφι»

Εναρκτήρια συνάντηση για το δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης και συμβουλευτικής με θέμα «Τοπικά προϊόντα Δήμου Αγιάς: Από την παραγωγή στο ράφι» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Ιουλίου, στις 13.00 στην Πλατανιά Βελίκας του Δήμου Αγιάς. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και συγχρηματοδοτείται από τον Δήμο Αγιάς, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγής Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων Μελιβοίας «Η ΑΘΑΝΑΤΗ», και τον Οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, η CEO του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά Έφη Λαζαρίδου, ο υπεύθυνος των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Δημήτρης Βολουδάκης, καθώς και οι εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι του προγράμματος.

Η εκπαίδευση δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερους από 30 νέους αγρότες της ευρύτερης περιοχής να καταρτιστούν σε καινοτόμες μεθόδους παραγωγής τοπικών προϊόντων με έμφαση στο κάστανο, υποστηρίζοντας την εξωστρέφεια και την οικονομική δραστηριότητα του τόπου τους. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά στους στόχους του προγράμματος καθώς και στον ρόλο του Οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» αλλά και των συνεργαζόμενων εκπαιδευτικών φορέων. Ακόμη, παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες και μελλοντικές προκλήσεις για την περιοχή του Δήμου Αγιάς αναφορικά με τον αγροδιατροφικό τομέα αλλά και η συμβολή των τοπικών προϊόντων στην αειφόρο ανάπτυξη. Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης ακολούθησε συζήτηση.

To συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης είναι ένα από τα 14 προγράμματα του 4ου  κύκλου δωρεάν προγραμμάτων κατάρτισης και συμβουλευτικής, τον οποίο ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» θα υλοποιήσει σε σύμπραξη με μια πλειάδα σημαντικών φορέων και ιδρυμάτων από το οικοσύστημα της αγροδιατροφής.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο στην Πλατανιά Βελίκας ακολουθώντας όλα τα μέτρα για τον περιορισμό του Covid-19.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα