Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 11:24

Μέχρι το Κουβέιτ στέλνει σύκα ο Συνεταιρισμός του Ταξιάρχη

Περίπου 500 με 700 τόνους σύκου της φημισμένης ποικιλίας «Σμυρναίικη» (από τους 3.000 που παράγει η περιοχή) διαχειρίζεται ο Αγροτικός Συνεταιρισμός του Ταξιάρχη στη Βόρεια Εύβοια. Από αυτή την ποσότητα σημαντικό μέρος τυποποιείται και διατίθεται σε καταστήματα και μεγάλα σούπερ μάρκετ σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, με προορισμούς το Κουβέιτ, την Κίνα, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Αίγυπτο και άλλες χώρες.

Σε λίγες μέρες η συγκομιδή ξεκινά και η φετινή παραγωγή έως τώρα αναμένεται καλή, αρκεί να μην υπάρξουν εκπλήξεις με τον καιρό, καύσωνες ή έντονες βροχές.

«Γενικά έχουμε πρόβλημα με την ξηρασία» σημείωσε στην eforigi.gr ο κ. Νίκος Λαζαρίδης, υπάλληλος του Συνεταιρισμού, ο οποίος μας μίλησε κυρίως για τα λευκά σύκα, που είναι και τα χαρακτηριστικά της περιοχής.

Η λεύκανση των σύκων γίνεται σε ειδικούς κλίβανους με το κάψιμο άνθους θείου, ενώ ακολουθεί η ξήρανση σε ειδικές λιάστρες όπου παραμένουν από 9 έως 12 ημέρες. Ο Συνεταιρισμός διαθέτει και τα φυσικά σύκα (που δεν έχουν υποστεί λεύκανση) ωστόσο οι περισσότεροι πελάτες του ζητούν τα λευκά.

Μαρία Νίκα

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα