Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2021 10:27

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Μείζονα αγροτικά ζητήματα σε συνάντηση Οικονόμου - Βασιλόπουλου

Τα ανοιχτά  αγροτικά ζητήματα και ο σχεδιασμός αρδευτικών έργων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης στη Δυτική Ελλάδα απασχόλησαν την συνάντηση που είχε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Οικονόμου με τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης  Θεόδωρο Βασιλόπουλο, στο υπουργείο.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν οι εκκρεμότητες για  ενισχύσεις σε αγροτικά προϊόντα που επλήγησαν από την πανδημία,  καθώς και ο χρηματοδοτικός  σχεδιασμός για μελέτες και έργα στα εγγειοβελτιωτικά δίκτυα  από το Ταμείο Ανάκαμψης. 

Επίσης, ο κ. Οικονόμου ενημέρωσε τον αντιπεριφερειάρχη ότι μετά τη Λάρισα και την Κρήτη στο πλάνο του υπουργείου, μέχρι τέλος Ιουλίου,  βρίσκεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την διεξαγωγή  ενημερωτικής ημερίδας  για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ)  2021-2027,  μια περιοχή που συμβάλλει αποφασιστικά στην αγροτική οικονομία της χώρας. Οι φορείς του πρωτογενούς τομέα αλλά και οι αγρότες θα ενημερωθούν για τις αλλαγές που θα φέρει η νέα ΚΑΠ όπως ανακατονοµή των ενισχύσεων,  οικονοµικά κίνητρα, εφαρμογή  των αγροπεριβαλλοντικών  προγραµµάτων ανάπτυξης κ.α.     

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα