Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021 17:44

Ξεκινά τις επόμενες ημέρες η δακοκτονία στη Μεσσηνία

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, ΠΕ Μεσσηνίας, ανακοινώνει στους ελαιοκαλλιεργητές ότι οι ψεκασμοί για την αντιμετώπιση του δάκου της ελιάς, για την φετινή χρονιά θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες, ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες σε κάθε περιοχή.

Για την ορθολογική εκτέλεση και έλεγχο των ψεκασμών, παρακαλούνται οι παραγωγοί να ανοίγουν τα περιφραγμένα κτήματά τους και όσοι έχουν τη δυνατότητα, να παρευρίσκονται στους ελαιώνες κατά την ημέρα του ψεκασμού. Επισημαίνεται ότι για την ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη διενέργεια των ψεκασμών, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες που αφορούν την καλλιέργεια εδάφους των ελαιώνων.

Οι βιοκαλλιεργητές ελιάς, θα πρέπει να προχωρήσουν στη σήμανση των ελαιώνων τους, περιμετρικά (και ιδιαίτερα όλες τις εισόδους) με ευδιάκριτη ερυθρόλευκη ταινία. Σε περίπτωση μη κανονικής σήμανσης οι εργολάβοι ψεκασμού δεν φέρουν καμία ευθύνη.

Το καθημερινό πρόγραμμα ψεκασμών θα ανακοινώνεται στον τοπικό Τύπο και θα αναρτάται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Δακοκτονίας στα τηλέφωνα 2721361206 και 2721095831.

Τώρα η Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα