Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021 16:26

Ερώτηση στη Βουλή για τις αποζημιώσεις των πληγέντων παραγωγών καρυδιών της Ελασσόνας

Με θέμα τις ζημιές από τον παγετό σε καλλιέργειες καρυδιάς στην Ελασσόνα κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και βουλευτής Λάρισας Κυριάκος Βελόπουλος, προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σύμφωνα με την ερώτηση του κ. Βελόπουλου και με ενημέρωση από αγροτοπαραγωγούς ο παγετός του Απριλίου προκάλεσε μειωμένη παραγωγή στα δένδρα της καρυδιάς, ως αποτέλεσμα της κακής γονιμοποίησης, με συνέπεια την καταστροφή των αρσενικών
ανθέων, το οποίο διαπιστώθηκε τώρα. Τις σχετικές πληροφορίες για τις ανωτέρω ζημιές περιέλαβε σε επιστολή που απέστειλε η Οργάνωση Παραγωγών Κελυφωτών - Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ένωση Ελασσόνας», στον ΕΛΓΑ. Οι παραγωγοί της Επαρχίας Ελασσόνας τονίζουν, πως αναμένεται να μην έχουν καθόλου εισόδημα από την καλλιέργεια αυτή, λόγω του παγετού.

Για τον λόγο αυτό, ζητούν να προχωρήσει άμεσα ο ΕΛΓΑ της Λάρισας στις εκτιμήσεις των παραπάνω ζημιών και να ανοίξει το ταχύτερο η διαδικασία για την υποβολή των σχετικών δηλώσεων από τους αγροτοπαραγωγούς, ώστε να αποζημιωθούν το συντομότερο δυνατό οι ως άνω πληγέντες από τον παγετό και να στηριχθεί το εισόδημά τους.

Ο κ. Βελόπουλος ρωτά τον υπουργό εάν προτίθεται να να λάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, προκειμένου να αποζημιωθούν το συντομότερο δυνατό οι πληγέντες παραγωγοί καρυδιών του Δήμου Ελασσόνας από τον παγετό και να μην απωλεσθεί το αναμενόμενο εισόδημά τους;

Τώρα η Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα