Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 10:57

Στ. Αραχωβίτης: Δέσμευση κάτω από την πίεση για τα 25 αρδευτικά

Αφού πέρασαν οι 18 μήνες που το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) είχε προθεσμία και δεν κατάφερε να βγάλει τις αποφάσεις ανάληψη νομικής δέσμευσης για τα 25 έργα ήταν προφανώς  εύλογη η ανησυχία για τον ορατό κίνδυνο  απένταξης 25 αρδευτικών έργων και απώλειας σχεδόν 350 εκατομμυρίων €, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Λακωνίας Στ. Αραχωβίτης, με αφορμή τη συζήτηση ερώτησης που είχαν αρχικά καταθέσει  41 Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ., στην Βουλή την Παρασκευή 18 Ιουνίου, σαν επίκαιρη.

"Από την αποκάλυψη του κινδύνου απένταξης και από την πίεση της ερώτησης, το ΥΠΑΑΤ προέβη σε τροποποίηση των αποφάσεων ένταξης προκειμένου να κερδίσει τον χαμένο χρόνο αδράνειας" σημειώνει ο κ. Αραχωβίτης και συνεχίζει: 

Έτσι, την προηγούμενη Παρασκευή, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννης Οικονόμου απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση δήλωσε  ότι για  22 από τα 25 έργα -ανάμεσά και για αυτό της Κελεφίνας στη Λακωνίας- έχει ήδη εκδοθεί τροποποίηση των αποφάσεων ένταξής τους ως προς την προθεσμία ανάληψης νομικής δέσμευσης, ενώ για τα υπόλοιπα 3 δεν χρειάστηκε παράταση αφού, όπως ανέφερε, οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει.

Ο βουλευτής από τη μεριά του αντέτεινε ότι «Όσον αφορά την αρτιότητα, ξέρετε πολύ καλά για να ενταχθεί μια πρόταση χρειάζεται υποχρεωτικά να έχει ώριμες και έτοιμες τις μελέτες στο φάκελό της. Για τα 25 έργα που συζητάμε  οι φάκελοι ήταν πλήρεις, οι μελέτες προφανώς χρειάζονταν επικαιροποίηση αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να τα χρεώσουμε όλα στην πανδημία.». Συνεχίζοντας, ο Στ. Αραχωβίτης τόνισε ότι είναι προφανής η αδράνεια της πολιτικής ηγεσία αφού το δεκαοκτάμηνο έχει περάσει πάρα πολύ καιρό.

Τέλος, ο Στ. Αραχωβίτης, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, ξεκαθάρισε ότι θα τα παρακολουθούμε όλα αυτά τα έργα και δεν θα επιτρέψουμε κανένα  από αυτά να πάει στο Ταμείο Ανάκαμψης, με τη μέθοδο που επιλέξατε σαν Κυβέρνηση της ΝΔ, δηλαδή μέσω ΣΔΙΤ, που πρακτικά θα σημαίνει ότι ο χρήστης θα πληρώσει το μισό έργο.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/sta.arahovitis/videos/4439862059409625

Τώρα η Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα