Σάββατο, 29 Μαϊος 2021 15:20

Σφήκα καστανιάς: Με φυσικούς εχθρούς η καταπολέμηση - Απαγόρευση ψεκασμών μέχρι τον Αύγουστο

Με φυσικούς εχθρούς προσπαθούν να αντιμετωπίσουν οι γεωπόνοι τη σφήκα της καστανιάς, το έντομο που εμφανίστηκε στα δέντρα πριν από δύο χρόνια και απειλεί την παραγωγή κάστανου. Γι’ αυτό συνιστούν στους παραγωγούς να μην ψεκάζουν, αφού έτσι σκοτώνουν τα ωφέλιμα έντομα, τα οποία έχουν εξαπολυθεί στις επίμαχες περιοχές για να καταπολεμηθεί η σφήκα, όπως ανέφεραν στην Εύφορη Γη οι γεωπόνοι της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας Άρης Παπανικολάου και Ανδρέας Κρασσακόπουλος.

Στη Μεσσηνία η εξαπόλυση έγινε πέρυσι και πρόπερσι στα χωριά του Ταϋγέτου και συγκεκριμένα σε Αλαγονία, Πηγές και Νέδουσα, καθώς και στην Αμπελιώνα Τριφυλίας από την εκεί ΔΑΟΚ.
Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και τα αποτελέσματα αναμένονται την επόμενη χρονιά, αφού, όπως σημειώνει ο κ. Παπανικολάου, χρειάζονται τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί η παρέμβαση. Και αυτό γιατί το ωφέλιμο έντομο πρέπει να πολλαπλασιαστεί για να παρασιτήσει πάνω στη σφήκα. Ο πολλαπλασιασμός γίνεται αυτή την εποχή, γι’ αυτό και δεν επιτρέπεται ο ψεκασμός.
«Δε γίνεται μέσα σε ένα χρόνο να δούμε αποτέλεσμα. Από του χρόνου θα ξέρουμε τι έχει γίνει. Έχουμε ενημερώσει τους παραγωγούς και το γνωρίζουν. Προσέχουν και δεν ψεκάζουν» μας είπε κ. Παπανικολάου.

Μαρία Νίκα

DIEK ARKADIA 2

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022