Κυριακή, 29 Απριλίου 2018 18:46

Freskon: Δυναμική ανάπτυξη του κλάδου των οπωροκηπευτικών βλέπει το υπουργείο

"Ο κλάδος των οπωροκηπευτικών αναπτύσσεται δυναμικά και αυξάνει συνεχώς, το μερίδιο συμβολής του στο ΑΕΠ αλλά και στην τόνωση της ελληνικής οικονομίας, υποστηρίζοντας το δρόμο της δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης". Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάππτυξης και Τροφίμων Β. Κόκκαλης στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη της διεθνούς έκθεσης Φρούτων & Λαχανικών Feskon.

Σημείωσε δε: "Η επιτυχία της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα αποτυπώνεται και στα δεδομένα των εξαγωγών μας, οι οποίες καταγράφουν σημαντικές αυξήσεις τα τρία τελευταία χρόνια. παρά τις πιέσεις που δημιουργεί η πολύχρονη οικονομική περιπέτεια της χώρας αλλά και εξωτερικοί παράγοντες όπως το Ρωσικό εμπάργκο.
Οι δράσεις του υπουργείου, συμβάλουν στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής γεωργίας, στην ενίσχυση της οργάνωσης των παραγωγών με τη δημιουργία Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών, στην ανάδειξη της ποιότητας και στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των αγροτικών προϊόντων"».

Στο πλαίσιο της έκθεσης FRESKON πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση για τη νέα Εθνική Στρατηγική των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, στην αίθουσα Ολυμπιάς/ΗΕΛΕΧΠΟ/ΔΕΘ. Την εξαιρετική αξία που προσφέρει στον παραγωγό η συμμετοχή του σε σοβαρές Οργανώσεις Παραγωγών, ώστε να μπορεί να εκμεταλλεύεται μεταξύ άλλων και τα οφέλη από τα κοινοτικά προγράμματα, υπογράμμισε στην έναρξη της συνάντησης ο Βασίλης Κόκκαλης.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα