Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 09:53

Φραγκοσυκιά: 4 μυστικά που θα θέλατε να μάθετε (Βίντεο)

Η φραγκοσυκιά είναι ένα κακτοειδές φυτό, σε μορφή θάμνου, που παράγει το πολύ γνωστό σε όλους μας καλοκαιρινό φρούτο, το αγαπημένο φραγκόσυκο.

Τη συναντάμε συνήθως στις άκρες χωραφιών και δρόμων και στους φράκτες σπιτιών και κτημάτων. Αν και είναι ένα φυτό που όλοι γνωρίζουμε υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν είναι ευρέως γνωστά και στα τα παρουσιάζουμε παρακάτω:

1. Οι φραγκοσυκιές λόγω του νερού που υπάρχει στους βλαστούς τους αποτελούν μια φυσική προστασία σε περίπτωση φωτιάς. Για τον λόγο αυτόν συχνά τις συναντάμε δίπλα από μάντρες σπιτιών ή σε άκρες χωραφιών.

2. Οι καρποί της φραγκοσυκιάς έχουν υψηλή διατροφική αξία, καθώς είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά.

3. Μπορείτε να φυτέψετε σε γλάστρα τη δική σας φραγκοσυκιά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε ένα φύλλο της, να το αφήσετε στο χώμα για λίγες ημέρες και στη συνέχεια να το φυτέψετε σε μια γλάστρα. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πιάσει. Αλλά αργότερα θα χρειαστεί μεταφύτευση.

4. Το φύλλο της φραγκοσυκιάς τρώγεται. Πρόκειται για τα νεαρά φύλλα της φραγκοσυκιάς, ονομάζονται nopales. Ταρώγονται ωμά ως λαχανικό σε σαλάτες, βρασμένα ή και ψητά.

Μπορείτε εδώ να δείτε τον σεφ Πάρη Κωστόπουλο να φτιάχνει δύο συνταγές με nopales, σαλάτα και καγιανά, σε μία παλαιότερη εκπομπή της Εύφορης Γης.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα