Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021 18:29

Μεσσηνία: Μεγάλες ζημιές από τη χαλαζόπτωση σε καλλιέργειες στην Τριφυλία

Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες προκάλεσε η ισχυρή χαλαζόπτωση στην περιοχή του δήμου Τριφυλίας τα ξημερώματα της 31ης Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, προξενήθηκαν ζημιές στη Δημοτική Κοινότητα Γαργαλιάνων και στη Μαραθούπολη σε έκταση που εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 12.000 στρέμματα, σε περιοχή που οριοθετείται δυτικά του δρόμου Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι – Πύλος και συγκεκριμένα από το Λαγκούβαρδο έως νοτιότερα της Μαραθούπολης στην περιοχή Πηγάδια, σύμφωνα με την ανακοίνωση της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας.

Όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, "οι υπηρεσίες της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, με τον συντονισμό του Δ/ντη κ. Παρασευόπουλου, από το πρωί  διενήργησαν αυτοψία στις πληγείσες περιοχές και κατέγραψαν αρχικά τις ζημιές. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση η ελαιοκαλλιέργεια έχει πληγεί σε έκταση περίπου 10.000 στρεμμάτων, ενώ οι καλλιέργειες πατάτας, κηπευτικών, εσπεριδοειδών και καρπουζιού ξεπερνούν σε ζημιά τα 500 στρέμματα. Θα εκδοθούν άμεσα οδηγίες από τη ΔΑΟΚ προς τους καλλιεργητές για τις ενέργειες που πρέπει να προβούν ενώ η αναλυτική καταγραφή των ζημιών θα πραγματοποιηθεί άμεσα και θα  αποσταλεί στον ΕΛΓΑ".

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα