Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021 13:30

Η δυνατότητα καλλιέργειας υποτροπικών φυτών το θέμα της τηλεδιάσκεψης περιφέρειας Πελοποννήσου - ΕΛΓΟ “Δήμητρα”

Η δυνατότητα καλλιέργειας υποτροπικών φυτών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτέλεσε αντικείμενο τηλεδιάσκεψης που έγινε την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφέρειας, στο πλαίσιο της εν λόγω διάσκεψης, με στελέχη του ΕΛΓΟ – “Δήμητρα” έγινε παρουσίαση των εν λόγω φυτών και του τρόπου καλλιέργειάς τους, με τον περιφερειάρχη να εκφράζει πρόθεση να αξιοποιηθεί από την πλευρά της Περιφέρειας η δυνατότητα αυτή, προς όφελος των αγροτών της περιοχής μας.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει προοπτική να αναπτυχθούν αγροκτήματα για τέτοιου είδους καλλιέργειες, προκειμένου -όπως είπε ο περιφερειάρχης, εξαίροντας την προσφορά του ΕΛΓΟ “Δήμητρα”- στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του πιο πάνω Οργανισμού, ενδεχομένως μέσα στον ερχόμενο Μάρτιο, να γίνει η απαιτούμενη εκπαίδευση, αλλά και η δωρεάν διάθεση δενδρυλλίων στους αγρότες που θα ενδιαφερθούν.

Από την πλευρά του περιφερειάρχη, επίσης, εκφράστηκε η πρόθεση να υπάρξει σύντομα συνάντησή του με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Παναγιώτη Χατζηνικολάου, για να εξεταστούν και άλλες παράμετροι συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για θέματα του πρωτογενή τομέα.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν, επίσης, οι αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης και Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, οι διευθυντές ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, Τριφυλίας και Λακωνίας, καθώς και ειδικοί συνεργάτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ από τον ΕΛΓΟ – “Δήμητρα” ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Παναγιώτης Χατζηνικολάου, η Αναστασία Τσαγκαράκου διευθύντρια Ερευνών στο ΙΕΛΥΑ/ΤΑΛΑΦ (Ινστιτούτο Ελιάς Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου / Τμήμα Αμπέλου Λαχανοκομίας Ανθοκομίας και Φυτοπροστασίας) του ΕΛΓΟ – “Δήμητρα”, οι ερευνητές του ΙΕΛΥΑ/ΤΑΛΑΦ Τερέζα Τζατζάνη, Γιώργος Ψαράς και ο γεωπόνος Παναγιώτης Κάτσαρης, μέλος του Δ.Σ. του ΕΛΓΟ – “Δήμητρα”.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα