Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 12:15

Την άμεση στήριξη των ελαιοπαραγωγών ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού

Την άμεση στήριξη των ελαιοπαραγωγών ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας ενόψει της νέας ελαιοκομικής χρονιάς.

Ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει:

"Σε λίγο ξεκινά το λιομάζωμα στο νόμο μας σε μια από τις πιο δύσκολες χρονιές για τους ελαιοπαραγωγούς, εγκαταλελειμμένους από την κυβέρνηση με τρεις χαμένες χρονιές με αποτυχημένες δακοκτονίες, τις χαμηλές τιμές του προϊόντος, μια χρόνια με πάρα πολλά προβλήματα. Μετά την άρνηση τις κυβέρνησης για αποζημιώσεις από τον καύσωνα την αδιαφορία να δώσει λύσεις στο πρόβλημα με τους εργάτες γης που φέτος λόγω του κορονοϊού είναι πιο έντονο.

Με την ανομβρία να προστίθεται στα προβλήματα με αρκετές ζημίες και τις τιμές καθηλωμένες κάτω από το κόστος παράγωγης τελειώνουν την ελαιοκαλλιέργεια για μια ακόμα χρόνια. Η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά την στηρίξει τον αγροτών κοροϊδεύοντας τους χωρίς να έχει δώσει ούτε ένα ευρώ μέχρι σήμερα.

- Ζητάμε Εδώ και τώρα στηρίξει τον ελαιοπαραγωγών τέρμα η κοροϊδία.

- Να παρθούν άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση ώστε να εξασφαλιστεί το απαραίτητο εργατικό δυναμικό στα χωράφια για να γίνει συγκομιδή της παραγωγής . Με ευθύνη της κυβέρνησης να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή είσοδο, διαμονή, μεταφορά στα χωράφια και εργασία των εργατών γης ώστε να μαζευτεί η παραγωγή και να μην υπάρχουν κίνδυνοι για κανέναν.

- Να καταργηθεί εδώ και τώρα το απαράδεκτο χαράτσι των 100€ ανά άτομο.

-Να γίνουν τα απαραίτητα αρδευτικά έργα. Να τελειώσει επιτέλους το αρδευτικό κάμπου Χανδρινού Στενωσιάς που φτιάχνεται εδώ και 5 χρόνια και να φτιαχτεί επιτέλους το Μιναγιώτικο φράγμα που 20 χρόνια τώρα σχεδιάζεται.

- Να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος που κάτω από την πίεση του κινήματος η κυβέρνηση το απέσυρε μόνο για ένα χρόνο. Κανένας αγρότης και κτηνοτρόφος να μην πληρώσει τέλος επιτηδεύματος αλλά ούτε και το χαράτσι σε λογιστές και ΔΟΥ για την αναστολή του φετινού τέλους επιτηδεύματος που με το έτσι θέλω επιβάλλει η κυβέρνηση."

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα