Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 14:18

Καταγράφει τις ζημιές και κυνηγάει αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών ο Δήμος Μεσσήνης (βίντεο)

Προσπάθεια για συγκρότηση φακέλου για να δοθεί αποζημίωση στους πληττόμενους ελαιοπαραγωγούς η οποία θα αποκαταστήσει την οικονομική ζημιά που προήλθε από τις υψηλές θερμοκρασίες στα μέσα Μαΐου που δημιούργησαν πολλά προβλήματα πραγματοποιεί ο Δήμος Μεσσήνης.

Στόχος είναι ο φάκελος αυτός να υποβληθεί προς τα αρμόδια υπουργεία και μετά από συναντήσεις του δημάρχου Μεσσήνης κυρίου Αθανασόπουλου με υπεύθυνους του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Τρίπολης τονίστηκε ότι το θεσμικό πλαίσιο του ΕΛΓΑ δεν καλύπτει τη ζημιά στο βιολογικό στάδιο ο δήμος αποφάσισε να κατευθυνθεί προς μία άλλη πηγή χρηματοδότησης όπως για παράδειγμα μέσω των κρατικών ενισχύσεων.
Ο Δήμος Μεσσήνης παρακολουθεί τη ζημιά η οποία εξελίσσεται και λογικά θα έχει καταγραφεί μέχρι τα μέσα Ιουνίου μετά από συνεννόηση με προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, εκπροσώπους των τοπικών συνεταιρισμών του δήμου Μεσσήνης αλλά και συναντήσεις με τους αρμόδιους αντιδημάρχους.
Τα ακριβή ποσοστά της ζημιάς θα εξακριβωθούν ύστερα από την έρευνα που θα κάνει ο Δήμος αλλά είναι σίγουρα πολύ μεγάλα και ίσως επίπεδο Μεσσηνίας ο Δήμος Μεσσήνης να έχει υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά.
Την επόμενη εβδομάδα εκτός απροόπτου ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος θα μεταβεί στην Αθήνα για να επιδιώξει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κύριο Λυκουρέζο αλλά και με τον αρμόδιο υπουργό Μάκη Βορίδη για να τους αναφέρει τη ζημιά που υπάρχει στο Δήμο Μεσσήνης και στους ελαιοπαραγωγούς.

Ακολουθεί το βίντεο από τις δηλώσεις του Δημάρχου Μεσσήνης: 

 

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα