Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2018 15:51

Ενημερωτική ημερίδα στις Βρυξέλλες για τα προγράμματα προώθησης αγροτικών προϊόντων

Ενημερωτική ημερίδα για τα προγράμματα προώθησης αγροτικών προϊόντων θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

 Στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος ενημέρωσης και προώθησης των γεωργικών προϊόντων στην εσωτερική αγορά και σε τρίτες χώρες και της δημοσίευσης της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για το 2018, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συγκεκριμένα ο Εκτελεστικός Οργανισμός για τους Καταναλωτές, την Υγεία, τη Γεωργία και τα Τρόφιμα (CHAFEA) διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα που θα γίνει στις Βρυξέλλες στις 31 Ιανουαρίου 2018 από 09:00 έως 17:00.

Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο: https://ec.europa.eu/chafea/agri/newsroom-and-events/events/save-date-info-day-calls-proposals-2018

Για τις προτάσεις που θα υποβληθούν το 2018 θα διατεθεί στα κράτη-μέλη από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό το ποσό των 179 εκ. ευρώ. Ο προϋπολογισμός για το έτος 2018 παρουσιάζει αύξηση σε σύγκριση με το ποσό των 128,5 εκ. ευρώ του 2017. Για τα «απλά» προγράμματα (υλοποιούνται με τη συμμετοχή ενός ή περισσοτέρων οργανισμών της ίδιας χώρας της Ε.Ε.) θα διατεθεί το ποσό των 100 εκ. ευρώ και για τα «πολυπρογράμματα» (συμμετέχουν τουλάχιστον δύο οργανισμοί από δύο τουλάχιστον χώρες της Ε.Ε., ή ένα ή περισσότερα όργανα της Ε.Ε.) 79 εκ. ευρώ.

Η Ε.Ε. συγχρηματοδοτεί προγράμματα διάρκειας έως τριών ετών με σκοπό την προώθηση ευρωπαϊκών αγροτικών προϊόντων στις αγορές της Ε.Ε. και τρίτων χωρών.

Η συμμετοχή της Ε.Ε. στις επιλέξιμες δαπάνες είναι 70-80% (Ε.Ε.-τρίτες χώρες) και για την περίπτωση χωρών που λαμβάνουν χρηματοδοτική συνδρομή σύμφωνα με τα άρθρα 136 και 143 της Συνθήκης η συμμετοχή ανέρχεται σε 75-85%. Για τη χώρα μας η συμμετοχή της Ε.Ε. στις επιλέξιμες δαπάνες είναι 75-85%. Το υπόλοιπο ποσοστό καλύπτεται από τις προτείνουσες οργανώσεις. Οι προτάσεις υποβάλλονται απευθείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία είναι αρμόδια για την αξιολόγηση και την έγκρισή τους.

Αρμόδια αρχή στην Ελλάδα: Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων-Διεύθυνση Προώθησης Γεωργικών Προϊόντων.

Πληροφορίες: Τμήμα Εμπορικών Ροών και Προώθησης Προϊόντων.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 210 212 4039 - 5472- 4521.

 

 

 

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα