Τρίτη, 02 Απριλίου 2019 09:00

Ράβουν ποδιές και τους αρέσει! Ιδέα που κάνει εξαγωγές - Τρίκαλα (Βίντεο - Φωτογραφίες)

Η ιδέα ξεκίνησε από τη δική τους ανάγκη, να φορέσουν επαγγελματικές ποδιές αλλά… διαφορετικές,  πέρα από τα συμβατικά σχέδια του εμπορίου. Σήμερα ράβουν κάθε μέρα και κάτι διαφορετικό, για να το στείλουν στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, αφού όπως λένε, η δουλειά άνοιξε γρήγορα σαν τον… διαβήτη.

Ο Δήμος Μπαλάφας και ο Θάνος Τάμπας  είναι δυο φίλοι που έκαναν επάγγελμα την ιδέα τους, μέσα στην κρίση.

Η «Εύφορη Γη» με την κάμερα της, κατέγραψε στιγμές από τη δουλειά στο εργαστήριο και τις απόψεις αυτών των νέων που αξιοποίησαν και μεγάλωσαν μια μικρή ιδέα.

Δείτε το βίντεο:

Την πρώτη βελονιά σε ποδιά έβαλε η μητέρα του Θάνου και το πρώτο αποτέλεσμα της ιδέας των δυο φίλων ενθουσίασε μπαρίστες και πλήθος άλλων επαγγελματιών στο χώρο της εστίασης και του καφέ, στα Τρίκαλα.

Η 2Handmade Aprons, μια από τις εταιρείες που ξεκίνησαν με τα capital controls, σήμερα είναι μια αναπτυσσόμενη επιχείρηση, που έχει βρει τα πατήματά της και απασχολεί εργαζόμενους.

Τα σχέδια του Θάνου και του Δήμου προκύπτουν από τις ανάγκες του κόσμου. Έτσι δημιουργούν ποδιές που συνδυάζουν υφάσματα και χρώματα, δερμάτινες, με χρώματα ή χωρίς, ποδιές σακάκια, για δώρα σε νονές, για δώρα σε φίλες, για επαγγελματίες, πωλήτριες καταστημάτων κ.ο.κ.

Οι  Έλληνες της ομογένειας αποτέλεσαν το πρώτο εξαγωγικό κοινό της εταιρίας και πλέον   δέχονται παραγγελίες από την Αυστραλία τον Καναδά και άλλες χώρες. Στην Ελλάδα συνεργάζονται με επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές.

Η 2Handmade Aprons όμως, δε δραστηριοποιείται μόνο στις ποδιές. Η  Έντα Τάμπα δημιουργεί χειροποίητα κοσμήματα ιδιαίτερης και πρωτότυπης αισθητικής. Ξεκίνησε να ανακυκλώνει παλαιά κοσμήματα, προσθέτοντας και συνδυάζοντας καθημερινά χρηστικά αντικείμενα καθώς και ποικιλία αντικειμένων από το εργαστήριο κοπτοραπτικής της εταιρείας. Έτσι, εξαρτήματα και εργαλεία που ο Θάνος και ο Δήμος, χρησιμοποιούν στις ποδιές τους, βρίσκουν τη θέση τους και στα κοσμήματα της  Έντας.

Στην παράλληλη αυτή δραστηριότητα, η Λία Αντωνοπούλου, είναι εκείνη που εκμεταλλευόμενη τις δυνατότητες και τις προοπτικές του Διαδικτύου, προβάλλει τα προϊόντα τους μέσω των social media. Το e-shop της εταιρείας τους αποτελεί την πύλη εισροής παραγγελιών από κάθε γωνιά της γης.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα