Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 11:26

Η «Εύφορη Γη» στο Μελιτζάzz 2016 - (βίντεο – φωτογραφίες) …κι έπεται συνέχεια

Με ξέφρενους ρυθμούς και ανοιχτά αρχοντικά υποδέχτηκε και αποχαιρέτισε τους επισκέπτες του το Λεωνίδιο στη διάρκεια του Μελιτζάzz 2016. Ένα φεστιβάλ, διαφορετικό από τα συνηθισμένα, με αφετηρία και οδηγό την ΠΟΠ τσακώνικη μελιτζάνα του κάμπου της πρωτεύουσα της Τσακωνιάς.


Σε ρυθμούς κάθε λογής χόρεψαν στο πιο… «φευγάτο οπωροχορευτικό και μουσικοκηπευτικό φεστιβάλ» επί 5 ημέρες και νύχτες οι ντόπιοι και οι πολλοί επισκέπτες του Λεωνιδίου. Μπήκαν σε παλιά αρχοντικά που άνοιξαν τις πύλες τους ανακαινισμένα και αναστηλωμένα, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για την ανάδειξη των τοπικών ιδιαιτεροτήτων. Γεύτηκαν το γλυκό μελιτζανάκι, δοκίμασαν υπέροχο λικέρ μελιτζάνας, έμαθαν την πλακόπιτα με την τηγανιτή μελιτζάνα, είδαν και αγόρασαν διακοσμητικά σε σχήμα… μελιτζάνας, αντίκρισαν απίθανες ζωγραφιές σε κάθε γωνιά του χωριού -πάντα στο σχήμα και το χρώμα του τοπικού προϊόντος- ενώ περπάτησαν στα όμορφα σοκάκια απολαμβάνοντας τη φιλοξενία των κατοίκων και το κέφι των επισκεπτών. 
Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν, έδωσαν ζωντάνια, πήραν μια καλή γεύση από ιστορία, τσακώνικη διάλεκτο, πολιτισμό και… τρέλα, έτσι όπως μόνο το φεστιβάλ Μελιτζάzz μας έχει μάθει τα τελευταία χρόνια, με τη συνεργασία του Δήμου Νότιας Κυνουρίας και της Αναπτυξιακής Πάρνωνα A.E.
Ραντεβού του χρόνου στο Λεωνίδιο ξανά, ενώ σταδιακά τις επόμενες ημέρες θα ζήσετε μαζί μας (με βίντεο, φωτογραφίες και περιγραφές) την εμπειρία , με καλές και άσχημες στιγμές στην καθημερινότητα του τόπου, που έχει βάλει στόχο να αναδείξει τα προϊόντα και τον πολιτισμό του…  Ετσι, όπως θα την παρουσιάσει η «Εύφορη Γη» στο νέο κύκλο εκπομπών.Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/2021

Περισσότερο διαβασμένα