Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016 11:45

Εύφορη Γη - Σύκα

Μια παραδοσιακή καλλιέργεια του τόπου μας, που δυστυχώς φθίνει χρόνο με το χρόνο. Αν και υπάρχουν προοπτικές για να κερδίσει ακόμα περισσότερες αγορές, χρειάζονται κίνητρα για τους παραγωγούς και συμμαχίες. 
Η αυξημένη ζήτηση για εξαγωγές και η ανάδειξη του προϊόντος ως διατροφικού "υπερόπλου", οδηγεί στο συμπέρασμα πως υπάρχει ανάγκη για επέκταση της καλλιέργειας.

Η αυξημένη ζήτηση για εξαγωγές και η ανάδειξη του προϊόντος ως διατροφικού "υπερόπλου", οδηγεί στο συμπέρασμα πως υπάρχει ανάγκη για επέκταση της καλλιέργειας.

Η εκπομπή «Εύφορη Γη» μας ξεναγεί σε καλλιέργειες της Μεσσηνίας, καταγράφει τις απόψεις, τις προτάσεις και τα παράπονα των παραγωγών που συνάντησε σε χωράφια και απεντομωτήρια και παρουσιάζει όλη τη διαδικασία παραλαβής και τυποποίησης των ξερών σύκων στο συσκευαστήριο της ΣΥΚΙΚΗΣ, ο πρόεδρος της οποίας, Παναγιώτης Παπαγεωργίου ενημερώνει μεταξύ άλλων για τις προσπάθειες που γίνονται για την προώθηση του προϊόντος αλλά και για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η ενότητα της εκπομπής που παρουσιάζει την έρευνα του ΤΕΙ Πελοποννήσου για τη γενετική ανάλυση της συκιάς και την ταυτοποίησή της από τον καθηγητή εφαρμογών Κωνσταντίνο Δελή καθώς επίσης τα συμπεράσματα έρευνας για τις αφλατοξίνες από τον δρ. γεωπόνο Δ. Αντωνόπουλο. 

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα